Jak skutecznie blokować ruch:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rob555
    Rider
    • 2006
    • 748

Zamieszczone przez adi747
    co do filmiku gość bardzo dobrze robi :diabelski_usmiech sam tak robie.
    Znak kolego informuje o zwezeniu a nie o tym by od razu zmieniac pas.
    Zmieniac nalezy na suwak zamek czy jak to zwal plynnie i blisko zwezenia.
    Prosta matematyka korek na 1km na jednym pasie bedzie mial 0.5km na dwoch pasach.
    A im dluzszy korek tym wiecej skrzyzowan zapchanych itd...

NA ZAMEK I DO KONCA !!!!!
    pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
    hybrydowe wtryski i turbiny
    programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
    www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• tokolosz
      Rider
      • 2010
      • 519
      • Volvo

westwi78, +1

Kto im kurna każę stać na samym końcu jeba.ego prawego pasa jak mogą zapełnić po równo 2 pasy (po to one są )
      Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
      Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
      Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
      08' O2 Elegance Combi BKC
      11' O2 fl Elegance Combi CDAA
      99' O1 SLX Combi AHF

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

Co do jazdy na tzw. zamek, to czasem wystarczy że ustawią zakaz wyprzedzania przed zwężką i policmajsrty mogą już cfaniaczków wyhaczać. Taki zakaz jest np. przed zwężką w Rzgowie na krajowej jedynce, więc jak chcą to mogą IMHO to uregulować bez zmiany prawa.

Co do podśmiechujek, że próbuję się ścigać z motocyklami chciałbym wyjaśnić i jednocześnie zamknąć temat off-topa tym, że ja się z nimi nie ścigam tylko próbuję im dotrzymać kroku w jeździe miejskiej i zdaję sobie sprawę, że kierownik takiej szlifierki odkręca manetkę o 5 stopni i niknę w lusterku wstecznym. Nie mniej jednak, nie wiedzieć czemu panowie motocykliści tego nie robią tylko jadą sobie swoim tempem, z reguły 150 i mają głęboko w dupie kapeluszowóz... Na autostradzie to samo - gość ma swoje tempo, dla niego bezpieczne i tak sobie jedzie. Na dłuższą metę przypuszczam, że jazda motocyklem godzinę czy dłużej po dwie paki jest bardziej męcząca niż samochodem, więc żaden normalny motocyklista się nie napina i nie będzie udowadniał Bóg wie czego. Dziękuję za uwagę.
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

wiem że jest to nie zgodne z zasadami nie wolno itp ?? za to wyprzedać cisnąć do końca lewym i wbijać na prawy nie jest ani zakazane ani niedozwolone ale zaje..cie chamskie. Czemu sznur ludzi potrafi wcześniej zająć prawy i stać jak ludzie a zwieżyna musi wykorzystywać tych co spokojnie czekają??
          Rob Ci bardzo ładnie odpowiedział. Ja tylko dodam, że Twoją metodą pompujesz korek dalej. Wjeżdżając na zatrzask na końcu już nie. Sam oceń, co jest bardziej szkodliwe. Bez urazy, ale widząc korek na prawej przed zwężką za 400m uważam tych kierowców za stado lemingów. Tak, trzeba jechać pasem do końca i wjechać płynnie LUB zaczekać na końcu jeśli się nie da.

Komentarz

• adi747
            L&K
            • 2008
            • 1138

no w sumie patrząc na to z tej strony którą przedstawiliście macie racje
            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
            była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
            2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
            JEST
            megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
            octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
            octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

adi747, Wyjezdzasz poza malopolske i nasz piekny kraj. Za taka blokade nasze baranki u niemca dostaja zaraz przekaz na kilka drobnych euro i jada potulnie. Caly zachod jezdzi tak, ze na takich zwezkach tiry stoja na prawym i nim jada, a lewym jada osobki i wjezdzaja na zmiane.

Mnie to tez bawi, co to za debil wymyslil, zeby stac 3km w korku, do tego to nigdy nie dziala tak, ze ten korek jedzie z rowna predkoscia, tylko kazdy stanie pomysli, poczeka i korek zamiast 3km ma zaraz 5km.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• dato
                L&K
                • 2012
                • 1431

Aczkolwiek kiedyś czesi ustawili zakaz wyprzedzania przed taką zwężką i wyjęli mnie do pokuty z grupy 5-ciu aut, które grzecznie lewym dotoczyły się do końca pasa omijając kilku z prawej... To było ewidentne naciąganie na kasę, ale było...

Komentarz

• adi747
                  L&K
                  • 2008
                  • 1138

Maicroft otuż to z tym że cały zachód wie co to jest jazda na zamek i kultura jazdy a polska tego nie wie i tutaj tego nie ma tam jak zablokujesz ruch to widać cie gołym okiem bo tylko ty stoisz jak łajza a tu jak zablokujesz czy przyblokujesz to nie rzuca sie w oczy bo wszyscy tak robią polska jest daleko za murzynami z kuturą jazdy i szybko sie to nie zmieni :diabelski_usmiech bo nasi kursanci uczą sie chamstwa na drodze od nas samych i kółko sie zamyka
                  JEST
                  octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• likoss
                    Elegance
                    • 2010
                    • 753
                    • Superb II combi (3T5)

ok trzeba troche poklikac wzoraj bylem caly dzien w Lublinie tu i tam pozakorkowanym miescie sie wozilem i stwierdzic musze ze zostalem kilka razy puszczony do ruchu i to nawet raz przez kobiete nie wiem czy sie cos poprawia czy to z tego ze na niemieckich blachach no ale by slodko nie bylo wyjezdzajac z Lublina w strone bychawy ustaw2ilem sie na srodku by jechac na wprost i jednoczesnie przepuszczac tych co skrecaja w prawo i wszystko piejnie ale dwa samochody dalej goscie w fokusie z kaszkietowkami stwierdzili ze przepuszczac nie beda i jechali srodkiem malo tego jak gosc trabna by lekko zjechali ci staeli i tepo zeby wystawili no nic dodac nic ujac tylko wyjsc i za lby z samochodu wyciagnac... ...nie 2wiem ja moze za nerwowy jestem...
                    a jesli o motocyklistow chodzi to na swiatlach i tak nie mamy z nimi szans wiec jak chca niech jada...jesli sie chca przeciskac miedzy autami niech jada byle nikogo nie przytarli...
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                    http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• KAMILPOLSKA
                      Classic
                      • 2012
                      • 39
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CHGA 1.6 MPI 102 KM

adi747 widać żę jeździsz po wsi skoro mówisz że należy jechać prawym a lewy ma być wolny, życze ci żebyś trafił na odpowiedniego gościa którego zablokujesz i nauczy cie kultury.

Komentarz

• Alonzo_
                        RS
                        • 2009
                        • 2460
                        • Hyundai

Zamieszczone przez dato
                        co do filmiku gość bardzo dobrze robi sam tak robie.
                        Adi. Totalnie nie masz racji. Trzech takich TIR buraków jak on (i Ty) już zapłaciło słone mandaty jak zadzwoniłem po krokodyli w takiej sytuacji. Niech sam ten fakt da Ci do myślenia. TAK SIĘ NIE ROBI bo to sqrwysynstwo niezgodne z żadnymi zasadami.
                        Hehe....
                        "Prosze Panią uprzejmie donoszę, że Piotruś zesrał się w piaskownicy"

To jak Ty taki donosiciel to chyba wożony jesteś a nie kierujesz żeby non stop kapować bo w każdej chili ktoś jakiś przepis dookoła łamie...
                        A na siebie doniosłeś jak zapylałeś 2 paczki co Ci kolo niby "wyjechał" ? Sprawa czysta bo nawet na dowód też filmik miałeś, że przegiąłeś pałę. :haha:

Oj ludzie, od kretynów to pierwsi wyzywać ale żeby tak się uderzyć w pierś już ciężko, sklerozą się wszystkiego nie wytłumaczy....IDEAŁY drogowe od siedmiu boleści

PS.
                        Dato, bo powinno tak być jak piszesz. Zakaz wyprzedzania i łoić cwaniaków i wtedy się nauczy buractwo co to zamek.
                        Bishop nie stresuj sie :wink: bo jak jest normalnie to robie zamek. Dziś np mogłem próbowac jeszcze wcisnąć sie przed tira przy zwężce ale po co, za nim gość mnie wpuścił przed nim jeden sobie na luzaku wjechał i był prawdziwi zamek i kulturka a nie słoma z gumiaków.

Komentarz

• adi747
                          L&K
                          • 2008
                          • 1138

KAMILPOLSKA nie będe Ci odpowiadał bo nawet nie masz na tyle odwagi żeby wpisać ile masz lat a być może 17/18 życz sobie dalej Pozdro
                          JEST
                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

adi747, rozjebałeś mnie tym swoim blokowaniem

:wink:

P.S. ja zawsze walę lewym do końca nawet jak idioci wbijają się te 100 czy 50m wcześniej to i tak walę do końca, kierunek i grzecznie mnie zazwyczaj wpuszczają max już drugie auto
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• adi747
                              L&K
                              • 2008
                              • 1138

Ciebie sie boją bo czarne mnie tak nie wpuszczają :szeroki_usmiech
                              JEST
                              octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Ciebie sie boją bo czarne mnie tak nie wpuszczają :szeroki_usmiech
                                czarne ale bąki, jak jest gorąco to lubię czasami przyjebać na pierwszym biegu a wtedy jest grubo i czarno :lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• dato
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1431

Zamieszczone przez Alonzo_
                                  To jak Ty taki donosiciel to chyba wożony jesteś a nie kierujesz żeby non stop kapować bo w każdej chili ktoś jakiś przepis dookoła łamie...
                                  A na siebie doniosłeś jak zapylałeś 2 paczki co Ci kolo niby "wyjechał" ? Sprawa czysta bo nawet na dowód też filmik miałeś, że przegiąłeś pałę.
                                  Po PS już nie wiem czy Ci odpisać złośliwie, czy nie. Kilka razy miałem taką dyskusję na radiu, dwa razy dość chamską, raz same się krokodylki włączyły z prośbą o podanie numerów z tablic, a raz - przyznaję - zadzwoniłem. Bydle w tirze było nieprzejednane i tak na&&wiał mięsem, że nie wytrzymałem...
                                  Więcej donosów swoich nie pamiętam...

Komentarz

• Alonzo_
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2460
                                    • Hyundai

Zamieszczone przez dato
                                    Po PS już nie wiem czy Ci odpisać złośliwie, czy nie.....
                                    Daję Ci wolną rękę
                                    Staram sie mieć dystans to tego co tu piszemy i o byle "kwiatek" sie nie irytować.
                                    Ty nie pochwalasz tego że parę razy na rok jak mnie ktoś ostro wq***wi zrobię blokadę pasa żeby mnie frajerstwo nie rąbało w otwór, ja nie pochwalam takiego kapowania w błahych sprawach....
                                    Wymiana zdania brachu, żadne tam animozje i personalne wycieczki także luzik.

Kolejny przykład buractwa. Jadę sobie niedawno do zwężki na prawym wpuściłem coś przede mną, sobie jadę prosto a za tym co wpuściłem z lewego tnie "żelowy chłoptaś" w 911 co ją może od tatusia dostał i zero hamulców. wp****la sie gówniarstwo na prawy i ma wyj***ne. W porsze jedzie panisko, wszystko mu wolno i hujdaje z całą resztą mają spie***ć mu z drogi w pole najlepiej. Nosz ***/@@@@**** tylko gnoja spałować. A gdybym wcześniej zablokował to by się szmaciarz potoczył z tyłu :szeroki_usmiech
                                    :hehe
                                    Obiektywnie powiem że mimo takiego zdania jak wyżej i tak moja tolerancja na drogowy gnój jest zaskakująco (nawet dla mnie samego) wysoka.

Komentarz

• tokolosz
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 519
                                      • Volvo

Co do jazdy polskiej i Zagrabanicznej to wczoraj się okazało jak na autostradach kto jeździ.
                                      Jechałem z Monachium do Krakowa i naprawdę w niemczech nie da się jechać szybko lewym pasem bo same buraki blokują, a nie wolno wyprzedzać prawym (nie to co w Polsce). Jak u nas lecę lewym to większość szybko ustępuje na prawy a w niemczech cały czas jadą lewym (dostawczaki i inne szybkie wozy), oczywiście mówię o miejscu bez ograniczenia. Tak więc w
                                      Polsce nie jest tak źle. (ale jednak na zamek to u nich norma a u nas kosmos )
                                      Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
                                      Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
                                      Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
                                      08' O2 Elegance Combi BKC
                                      11' O2 fl Elegance Combi CDAA
                                      99' O1 SLX Combi AHF

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

tokolosz, zauważyłem to na naszych drogach, jak jedzie helmut lewym pasem to chwilę to musi potrwać zanim zjedzie łaskawy na prawy pas, mam czasami wrażenie że Niemcy wcale tak dobrze nie jeżdżą na naszych autostradach jakby to się mogło wydawać :!:

P.S. chyba głupieją z nadmiarów pasów :lol:

Komentarz

• Jark7
                                          Elegance
                                          S_OCP Member
                                          • 2008
                                          • 777

Zamieszczone przez piramida
                                          P.S. chyba głupieją z nadmiarów pasów
                                          są kraje, gdzie nie ma tego problemu :diabelski_usmiech
                                          Załączone pliki
                                          Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                          Jark7
                                          było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Jark7, jakbym widział A4 Kraków-Katowice :lol:

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

jakbym widział A4 Kraków-Katowice :lol:
                                              przy bramkach w sumie w obie strony

Komentarz

• rob555
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 748

Znam takich co na pustej drodze na tej ilosci pasow tez by lewym lecieli....
                                                pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                                hybrydowe wtryski i turbiny
                                                programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                                www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rob555
                                                  Znam takich co na pustej drodze na tej ilosci pasow tez by lewym lecieli....
                                                  bo lewy nie jest wytłuczony przez tiry :lol:

Komentarz

• KAMILPOLSKA
                                                    Classic
                                                    • 2012
                                                    • 39
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CHGA 1.6 MPI 102 KM

P.S. ja zawsze walę lewym do końca nawet jak idioci wbijają się te 100 czy 50m wcześniej to i tak walę do końca, kierunek i grzecznie mnie zazwyczaj wpuszczają max już drugie auto
                                                    Robię dokładnie tak samo.

KAMILPOLSKA nie będe Ci odpowiadał bo nawet nie masz na tyle odwagi żeby wpisać ile masz lat a być może 17/18 życz sobie dalej Pozdro
                                                    Jak będziesz przejeżdżał kiedyś przez Włocławek to daj znać, zrobimy mini spota i się przekonasz ile mam lat

Komentarz

Pracuję...